LEADER
Strategia de Dezvoltare Locală V1
Modificări SDL 2014 V2
Modificări SDL 2014 V3
Modificări SDL 2014 V4
PROIECTE LEADER TARA NASAUDULUI CONTRACTATE
BROSURA REZULTATE SDL 2015
Membrii GAL
Echipa tehnică
Animarea teritoriului
Cooperare
Galerie foto

Spot publicitar GAL

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerPlan achizitii publice proiect 19.4/2016
Programul achizitiilor publice proiect 19.4 - 2016-2019

LEADER

De la lansarea sa în 1991, Initiativa Leader urmareste sa ofere comunitator rurale din UE o metoda de implicare a partenerilor locali în orientarea dezvoltarii viitoare a zonei lor. Abordarea Leader a fost privita cu mult interes în cadrul UE si în afara sa. A fost imitata în afara propriului ei cerc de beneficiari. Uneori, interesul stârnit de Initiativa Leader a influentat administratii si politici nationale, regionale si locale, datorita capacitatii sale de a aborda problemele de dezvoltare prin forme noi de parteneriat si prin activitati corelate.

Conceptul Leader

Conceptul fundamental din spatele abordarii Leader este ca, data fiind diversitatea zonelor rurale europene, strategiile de dezvoltare sunt mai productive si mai eficiente, daca sunt decise si implementate la nivel local, de catre actorii locali, care utilizeaza proceduri clare si transparente si beneficiaza de sustinerea administratiilor publice corespunzatoare si de asistenta tehnica necesara transmiterii bunelor practici.

Diferenta dintre Leader si alte masuri mai traditionale de politica rurala consta în faptul ca acesta arata „cum” trebuie procedat si nu „ce” trebuie   facut. Abordarea Leader poate fi rezumata în sapte trasaturi esentiale. Ele sunt descrise separat, dar este important sa le consideram ca o trusa de instrumente. Fiecare trasatura le completeaza pe celelalte si interactioneaza cu ele în mod pozitiv, având efecte durabile asupra dinamicii zonelor rurale si asupra capacitatii lor de a-si rezolva propriile probleme.Detalii referitoare la acest subiect aici


Copyright(c) 2012-2016 Ţara Năsăudului.   
All rights reserved.